Japanse Sushi maken

Het maken van misschien wel een van de lekkerste gerechten in Japan. Dan hebben we het natuurlijk over Sushi. Een bekend soort eten met heel veel gerechten eromheen. Sushi staat ook wel bekend om zijn gerechten die je erbij kan maken en het knutselen ervan. Met sushi kan je groot en deels je eigen smaak en je eigen soort ontwerpen. Je zou theoretisch gezien allerlei soorten ingrediënten kunnen toepassen in sushi. Omdat sushi zo bekend is, is het niet alleen bekend is de Aziatische landen maar ook in de Europese landen doet sushi het steeds beter met steeds meer verschillende soorten en gerechten. Het maken van sushi is heel gemakkelijk en vereist weinig moeite. Het belangrijkste wat je nodig heb is de rijst en de zeewier. Verder kan je alle soorten groenten en ingrediënten zelf toepassen naar eigen smaak.

Soorten sushi

Als je sushi wil maken is het natuurlijk handig om te weten dat er verschillende soorten zijn en dat er verschillen kwaliteiten nodig zijn om ze te maken. Als je bijvoorbeeld kiest voor een zalm sushi moet je wel zorgen dat je de goede zalm heb. Kies je bijvoorbeeld weer voor een sushi met tonijn wordt het moeilijker omdat verse tonijn voor sushi moeilijker te krijgen is dan de goedkopere. Het moet natuurlijk ook altijd vers zijn. De bekende sushi soorten zijn:

sushi-maken
  • Sushi met tonijn
  • Sushi met zalm
  • Sushi met zeewier (nori)

Sushi met rijst komt ten aller tijden alles terug. Het is het hoofdgerecht wat niet zonder elkaar kan. Denk maar eens aan een hamburger zonder vlees. Rijst is echt iets wat bij de sushi zelf hoort.

Bereiden

Het maken van sushi kost veel tijd. Het resultaat is dan ook echter belovend. Een mooi stukje voedsel met verschillende soorten ingrediënten met allemaal hun aparte sausje wat het allemaal mooi bij elkaar brengt. Als je sushi gaat bereiden moet je eerst zorgen voor verse rijst. Bij sushi is altijd verse rijst de basis waarmee alles begint. Als u verse rijst heeft kunt u verder kijken naar bijvoorbeeld andere ingrediënten die je toe wil passen bij de sushi.

Tips

Sommige dingen zijn handig om te weten als het gaat om het bereiden van sushi. We hebben een paar tips opgesteld wat u het best kunt doen in bepaalde situaties. Ten eerste voordat u sushi maakt en naar de winkel gaat kijk eerst even of alle ingrediënten die u koopt vers zijn en of ze niet over datum zijn. Het wil nog wel eens gebeuren in de supermarkt bijvoorbeeld. Ten tweede is het slim om te kijken naar de hoeveelheid die je wilt maken wil je veel sushi gaan maken zorg dan voor een ruim assortiment ingrediënten. Verder kunt u kijken bij andere tips op het internet, maar het meeste moet u zelf na eigen smaak en keuze kiezen.

Conclusie

Het maken van sushi is dus goed te doen als je je goed voorbereid. Diverse tips zijn handig om te volgen. Er zijn veel soorten sushi waar je uit kan kiezen om te maken. Sushi wordt vaak als voorgerecht te zien maar je kan het ook prima als hoofdgerecht maken zoals al werd gezegd kan je het totaal naar eigen keuze maken.